Eigen risico

Het eigen risico is afhankelijk van de leeftijd van de huurder/bestuurder.

* Eigen risico vanaf 23 jaar (Particulier verhuur) €1.750,- (Zakelijk €1.750,- excl. BTW)
* Eigen risico vanaf 23 jaar (Bedrijfs-/ verhuiswagens) €2.500,-. (Zakelijk €1.750,- excl. BTW)

* Indien de huurder ouder is dan 23 jaar kan het eigen risico verlaagd worden tot een niet afkoopbaar blijvend eigen risico van €350,-. Dit geld voor uw WA-aansprakelijkheid. Bij een schade door de tegenpartij aantoonbaar is aangedaan vervalt uw eigen risico. De afkooppremie is €24,95 per dag.

* Huurder jonger is dan 23 jaar, minimaal 21 jaar, kan het eigen risico verlaagd worden tot een niet afkoopbaar eigen risico van € 700,00 voor particuliere huur. Bedrijfsmatige voertuigen is het eigen risico niet afkoopbaar.

* Aan personen, die korter dan 1 jaar hun rijbewijs hebben en /of jonger zijn dan 21 jaar, wordt door ons niet verhuurd, mits ouders of verzorgers bij tekenen voor de risico’s.

* Voor bedrijfsauto’s en verhuiswagens is het eigen risico maximaal afkoopbaar tot €975,-.

* Maximaal afkoopbaar eigen risico voor aanhangers betreft €250,-.

* Zie Bovag film op onze site: Wat is bovenhoofdse schade?

* Zie beperkte opsomming hieronder:

LET OP :

* Huurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het bovenhoofdse eigen risico. Deze is niet afkoopbaar. Bovenhoofdse schade betreft schade aan het voertuig boven de 1.90 m. Het eigen risico staat op € 1.750,00 (Zakelijk is dit €1.750,- excl. 21% BTW)

* Het standaard eigen risico blijft van kracht wanneer u schade rijdt door niet handfree bellen of appen achter het stuur (zoals de overheid dit voorschrijft). U vertoond dan roekeloos rijgedrag. De schade zal volledig op u verhaald worden.

* Indien u lading vervoert wat langer, groter of breder is dan het gehuurde voertuig/aanhanger vervalt de eigen risico afkoop en bent u volledig verantwoordelijk voor de schade die u bij derden en het gehuurde voertuig/aanhanger aanricht.

* Wij wijzen de huurder ten allen tijde voorafgaande aan de huurperiode om het voertuig te controleren op schade. Gebruikerssporen vallen niet onder schade. Meld schade aan het object altijd vooraf! Dit kan mondeling, per mail met foto of met een WhatsApp foto (06-33728144).